nyheder  
  Hvis du har noget interessant at tilføje en nyhed eller et interview, så er du meget velkommen til at bruge vores kommentar-system, som du finder lige under den respektive nyhedstekst.  
  søg i arkiv  
 
 
 Avanceret søgning
 
  aktuelle debatemner  
  Hop Højere
13:42 • 17.10.2019 • sprite ideas
 
  amatør kbh hvilken klub??
12:45 • 17.10.2019 • Addiction advic...
 
  1:1 NBA spillere som wallsticker...
12:10 • 15.10.2019 • Arpit Sharma
 
  Oversigt over Basket-shops?
11:36 • 14.10.2019 • Do my test
 
  www.eurobasket.com
17:14 • 10.10.2019 • eneral web dire...
 
  Opret nyt emne  
  fotoserier  
Klik for at se fotoserien 
 

Hørsholm - Falcon 1. DM finale

 
  Billedserie fra den 1. DM finale hos ynglingeherrerne, der blev spillet i en pænt besøgt Hørsholmhal.  
  Klik her for at se fotoserien...  
  Konkurrence  
Klik for at deltage 
  Vind billetter til Bakkens EuroCup-brag på tirsdag, den 6/11, kl. 19:00 i NRGi Arena.
Klik for at deltage i konkurrencen!
 
  Out of Bounds  
 

Et spørgsmål om stil

Hvilken spillestil vinder mesterskaber i Basketligaen fremover? Dette spørgsmål kan stilles efter en længere periode i slutningen af 90’erne med dominans af meget taktisk anlagte hold. Hvad bliver fremtidens spillestil?
- deltag på debatten.

Her et historisk tilbageblik over spillets udvikling siden 80’erne.
I sidste halvdel af 80’erne fyldtes KB-hallen til bristepunktet, når BMS og SISU tørnede sammen i 5 DM-finaler i træk med BMS som vinder i alle fem. BMS overtog efter en periode, hvor SISU havde været dominerende. De fleste kom for at se specielt de helt store danske profiler: Henrik Norre Nielsen fra BMS, som den lille hurtige shooting guard med det fantastiske 3 pt.-skud, og Flemming Danielsen, - en solid og hårdt arbejdende all round spiller – også knald skarp fra distancen. Profilerne var synlige og overskyggede i mange tilfælde amerikanerne, og det var på trods af, at BMS i samme periode havde kontrakt med Ken Smith, vel en af de bedste og mest karismatiske udlændinge i dansk basketball nogensinde. Profilerne var synlige både i medierne og ikke mindst på banen. De blev støttet af gode spillere som Jens Helmig, Hans Eriksen, Flemming Kjær og Henrik Starup, der dog ikke fik meget plads i rampelyset på grund af den skarpe profilering af enerne.

Det var tju-bang basket, hvor spillet var styret af øjeblikket, situationen på banen, flowet i kampen. Det var bestemt ikke fordi, at Ed Visscher var kontrollerende fra bænken, at han havde succes, og fortjent vandt ”coach of the year”-hædren flere gange. Der var ikke meget struktur, når d’herrer Norre & Danielsen havde ”License to shoot”. Denne spillestil gav nogle meget underholdende kampe med vanvittige 3’ere, underlige episoder og fatale fejl.

I begyndelsen af 90’erne var æraen forbi til trods for, at Norre & Danielsens fortsatte deres aktive karrierer. Men der var brug for nytænkning. Danmarks-mesterskaberne skiftede lidt rundt mellem Hørsholm, Stevnsgade, Værløse og Horsens IC årene efter. Hørsholm slog i 1993 Stevnsgade i finalen, hvorefter de fik frataget titlen på grund af ulovlig spiller (Meilsøe-sagen), for derefter (vist nok) at få den igen. Holdets profiler var blandt andet Lars Bæk, Peter Dam, Per Hjort Jonas Dalsgaard. Spillet var teknisk anlagt med mange flotte præstationer af de mange bold-kunstnere.

Horsens IC vandt titlen et par gange til stor glæde for basket-glade Horsens. Altid hårdtarbejdende sportschef i HIC Lennart Jensen gjorde lidt af et scoop ved at hive Ed Visscher til provinsen. Visscher, der oven i købet tog stortalentet Mikkel Langager med sig fra København. Anden DM-titel var med David Visscher på holdet – Ed’s søn.


Den store succes coach Robert Bloom fik styr på et meget talentfuldt Stevnsgade-hold og førte holdet til et spektakulært mesterskab i 1995 med profilerne Waseem Ahmad, Thomas Rud og Vincent Ray.

Amerikaner Ric Van Scoyoc kom til Værløse og hjalp Niels Bjerregaard og Joachim Jerichow til en DM-titel i 1996 inden de fortsatte som professionelle i europa. Det skal retfærdigvis også nævnes at klub-veteranerne Bent Danielsen og Peter Aabling også havde en stor del af æren i det mesterskab.

Stilen var ændret. Man kunne nu ikke længere vinde mesterskaber ene mand, og indflydelsen fra manden på sidelinjen blev tydeligere. Stilen blev en god blanding af solidt holdarbejde krydret med fikse detaljer og eminente enmands-præstationer – ofte af udlændingene. Det var en slags ”push and pull”-basket – til tider mere struktureret end tidligere men stadig med ”spurts” domineret af de store profiler. På dette tidspunkt skete også en anden vigtig ting med stor indflydelse på dansk basket. Spillerne blev mere fysiske. Trænerne indså i højere grad, at det kunne betale sig at betone den fysiske træning og sende holdet i styrkerummet. Styrketræningen begyndte at tage til. Spillerne blev bredere og flere høje spillere kom frem rundt om i klubberne.

I den sidste halvdel af 90’erne og over årtusindskiftet var Bakken Bears altdominerende. 4 DM-titler på fem år førte succescoach Steffen Wich (årets coach 95/96 og 00/01) holdet til i perioden 1997-2001. Wich havde sammen med den evigt arbejdsomme elitechef Michael Piloz (nu formand for DBBF) de foregående år samlet spillere som Flemming Stie og Jakob Mønsted rundt om i jylland, og med Vibys kollaps var han hurtig og skrev kontrakt med både Thomas Guldborg, Henrik Jønsson og Michael Williams. Dertil blev Jonas Buur og Jens Laulund fundet i Åbyhøj. Denne gruppe suppleret med spillere fra Bakkens egne rækker kom til at udgøre kernen af en meget bred trup.
Steffen Wich, der sammen med ærkerivalen Peter Freil, nok er en af de mest indflydelsesrige danske trænere nogensinde, indførte en form for 10-mands-basket, hvor spillerne blev shufflet godt og spillet lige meget. Der kunne således holdes et højt tempo og et stærkt fysisk niveau alle 40 minutter, hvilket er yderst vigtigt set i sammenhæng med at spillet generelt var blevet mere fysisk. En bred trup med skiftende profiler i en god gang holdbasket med fokus på fællesskabet blev varemærket, der ved årtusindskiftet samlede fulde huse i Vejlby-Risskov Hallen. Det kan være interessant at kigge lidt på to af Wich’s primære fokuspunkter i hans coaching filosofi. Systemer og temposkift. Steffen Wich brugte årene på at indøve op mod 60 forskellige spilsystemer, som han i perioder af kampene insisterede på at holdet skulle holde sig punktligt til. Der blev ovenpå systemerne lagt temposkift, som skulle styre flowet i kampen.
SISU og Horsens IC var andre gode eksempler på, at det taktiske aspekt blev styrket. Specielt SISU henholdende men klogt valgte spil under Flemming Danielsen vidnede om en coach, der krævede indflydelse på banen. Derfor blev finaleserien i 1999 mellem Bakken Bears og SISU også en af de mest taktiske nogensinde. Bears vandt serien 4-3 i syv særdeles spændende og nerve-tævende kampe.

Efter at have smidt DM-titlen til Bakken Bears i 2001, fik Værløse/Farum revanche i år med en finalesejr over sensationelle Åbyhøj. Flere års seriøs satsning af en odiøs men sportsglad borgmester gav resultat med Værløse/Farums DM-titel og pokalmesterskab sidste år. Holdet indgår op til denne sæson i endnu en fusion og skifter navnet til BF Copenhagen, der satser seriøst både på herrer- og dameside i indland som udland.

Udover den nationale liga er Danmark også begyndt at røre sig internationalt. NEBL-holdet med Christian Drejer i spidsen er begyndt at få succes. Hvordan BF Copenhagen klarer sig i NEBL uden en spiller som Drejer, og hvordan de internationale hold får indflydelse på spillet i den danske liga, skal blive spændende at følge.

Værløse er blevet til Copenhagen. Bakken har skiftet fra Wich til Kotila, og Drejer har forladt landet.

Der blæser nye vinde rundt om i Danmarks basketarenaer.Deltag på debatten om stilen i basketligaen eller skriv til redaktionen, hvis du vil skrive en artikel med relevans for emnet.
 
  17:39 • 30.08.2002 • Sune Henriksen
 
  kommentarer  
 

RE: - Et spørgsmål om stil

Hvorfor står der ikke mere om Christian Drejer? Det ville da være oplagt. Kunne også godt have brugt mere om basket idag..
Men fed artikel. ;)

Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   20:01 • 30.06.2007 • Tobias Abel
 
 

RE: - Et spørgsmål om stil

Hej Tobias,

artiklen er fem år gammel...

Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   21:15 • 01.07.2007 • RB
 
 

RE: - Et spørgsmål om stil

What... den er jo way off denne artikel. BF copenhagen rev jo bakken bears rundt som de havde lyst. Værløse havde ikke kun herreholdet som var succesrigt, men også deres 88'ere var respekteret i hele norden. Værløses årgang 88 er det mest talentfulde hold der er set pt.

Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   11:20 • 27.04.2008 • Abel spandabel
 
 

RE: - Et spørgsmål om stil

værløse 88? uddyb venligst hvorfor!!

Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   16:39 • 27.04.2008 • what
 
 

Vi kender Flemming Danielsen !

Flemming danielsen er matematik lærer. han har to liv. wake up fokes, danielsen er cool dem der ikke kender ham er sådan lidt skudt i hovedet. Os ( altså burka e.t ) vi er blevet spurgt om vi kunne eftersøge stjerner vi fandt Flemming. et sandt naturtalent. We love you Flemming. du er den mest eftersøgte danske basketspiller. P.S. Peace on earth

Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   13:37 • 15.01.2010 • burka eftersøgnings tjeneste
 
 

Stop Burka

Burka er for tabere. kom videre i jeres liv spasere. jeg ved hvorfor i ikke viser jeres ansigt. i er for grimme.

I kan Opsøge mig i mit hjem på: Kærmindevej: !!. eller brug burka eftersøgnings tjeneste.

p.s STOP BURKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idiots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   13:42 • 15.01.2010 • Udenrigs Ministeriet! ( Pia Kjærsgaard) Skriver.!
 
 

RE: - Et spørgsmål om stil

Er der nogen som ved hvor Ken smith er henne i verden og spiller han mon stadig basket?

Citér Hvad betyder dette? Klik for at læse om fordelene ved at være registreret bruger på danskbasket.dk!   21:45 • 22.09.2010 • pia
 

  skriv kommentar  
 
Navn:
Overskrift:
Kommentar
Overfør de tre bogstaver =>
 
Gentagen misbrug og spamming vil medføre ban og anmeldelse til din internetudbyder: 34.204.191.31
Vi har registreret din IP-adresse: 34.204.191.31
 
  Login  
 

  Husk mig
 
  Klik her hvis du endnu ikke har oprettet en profil, eller har glemt dit password!
Læs om fordelene!
 
  årets talent  
Klik for at læse mere 
  Merchandise  
Klik for se vores merchandise 

© 2002-2019 danskbasket.dk